KLIININEN KEMIA

ANSH LABS

"Uusi yritys ja uusi nimi, mutta paljon tuttuja kasvoja". Anshlabsin taustalla vaikuttava tiimi aloitti yhteistyön Diagnostic Systems Laboratoriesissa (DSL), ja omaa 25 vuoden kokemuksen uusien määritysten kehittämisestä, uusien biomarkkereiden tutkimisesta keskeisten mielipidejohtajien kanssa, immateriaalioikeuksien kehittämisestä ja suhteiden rakentamisesta asiakkaidemme kanssa ympäri maailmaa. Ansh Labs -tiimi on vuosien mittaan kehittänyt menetelmiä mitä haastavampiin hormonimäärityksiin, jotka auttavat edistämään kliinistä diagnostiikkaa hedelmällisyystutkimuksen saralla. Nykyään Ansh Labs kehittää seuraavan sukupolven immunologisia määrityksiä lisääntymisendokrinologian tutkimukseen ja diagnostiikkaan.

Ansh Labsin keskeisemmät immunomääritysmentelmät kattavat ainutlaatuisia diagnostisia markkereita ja menetelmiä, lisääntymislääketieteeseen, neurodegeneratiivisiin sairauksiin, sekä onkologiaan.

IDS (IMMUNODIAGNOSTIC SYSTEMS)

Endokrinologian tutkimusten asiantuntija, Immunodiagnostic Systems (jäljempänä IDS), on johtava in vitro -diagnostiikan ratkaisujen toimittaja kliinisille laboratoriomarkkinoille. IDS kehittää innovatiivisia immunomääritysmenetelmiä ja niiden automaatioratkaisuja. 

Vuonna 1977 perustettu IDS on maailmanlaajuinen yritys, jonka pääkonttori on Isossa-Britanniassa ja jolla on noin 300 työntekijää maailmanlaajuisesti. IDS:n tuotteet kehitetään ja valmistetaan Euroopassa. 

IDS:n erityisosaamiseen kuuluvat luumetabolian ja kasvun merkkiaineet ja automatisoidut tutkimusmenetelmät näille tutkimusaloille. IDS iSYS-automaatiosta löytyvät näiden lisäksi menetelmät myös mm. autoimmuunidiagnostiikkaan ja erikoiskemiaan, kuten kalprotektiinin ja IBD-hoidon lääkeainepitoisuuksien määkityksiin, sekä infektioserologian tutkimukset. 

Lisää tietoa tuotteista valmistajan kotisivuilla.

Esittelyvideo iSYS-automaatiosta.

ImmunDiagnostik

Saksalainen Immundiagnostik AG on 1986 perustettu, globaali diagnostiikkayritys. ImmunDiagnostik keskittyy innovatiivisiin immunomäärityksiin, ELISA, RIA, HPLC- ja LC-MS / MS-menetelmillä, molekyylidiagnostiikan määrityksiin PCR-menetelmällä, sekä fotometrisiin immunomäärityksiin. Menetelmien painopisteet ovat gastroenterologia, sydän- ja verisuonisairaudet, munuaissairaudet, luuston aineenvaihdunta ja oksidatiivinen stressi. Lisäksi ImmunDiagnostik tarjoaa laajan valikoiman vasta-aineita ja antigeenejä tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Uusimpana tuotekategoriana turbidimetriset reagenssit kemian automaatioon, ulosteen veren (FIT), kalprotektiinin ja haiman elastaasin tutkimuksiin ulostenäytteestä. Nämä kaikki tutkimukset voidaan tehdä yhdestä ja samasta näytteestä, yhdellä uutolla. 

Lisätietoa tuotteista valmistajan kotisivuilta.

Immuno-Biological Laboratories

Japanilaisen IBL:n tuotteet ovat laadustaan tunnettuja ja yleisesti käytettyjä maailmanlaajuisesti, niin diagnostiikassa, kuin tutkimuksessa ja tuotekehityksessä. IBL toimittaa korkealaatuisia vasta-aineita, ELISA-kittejä, soluviljelytuotteita ja komponenttejä, sekä tutkimuslaboratoriopalveluja maailmanlaajuisesti. 

Tutkimusaihepiirit: neurologia • metabolinen oireyhtymä • syöpä/maligniteetti • sytokiinit • inflammaatio • autoimmuniteetti • endokrinologia • luumetabolia • ikääntyminen

Lisätietoja tuotteista valmistajan kotisivuilta

Preventis

Saksalainen Preventis on vieritestaukseen eli POC-menetelmiin, omatestaukseen ja telelääketieteeseen erikoistunut valmistaja. Preventiksen tuotevalimasta löytyy mm. kalprotektiinin, D-vitamiinin ja ulosteen veren vieritestit.

QuantOn Cal® on ammattikäyttöön ja omatestaukseen suunniteltu mobiiliapplikaatio, jonka avulla voidaan kvantifioida kalprotektiinin konsentraatio ulosteessa, niin lääkärin vataanotolla, kuin kotonakin.

SmarTest® on mobiiliapplikaatio, jonka avulla voidan kvantifioida D-vitamiinin konsentraatio kapillaariverinäytteessä, niin lääkärin vataanotolla, kuin kotonakin.

Preventiksen tuotevalikomasta löytyy yhteensä yli 20 eri POC-menetelmää mm. keliakian, gluteiiniyliherkkyyden, suolistosyövän, menopaussin ja ovulaation osoittamiseen. 

Lisätietoa tuotteista valmistajan kotisivuilta.

Quantimetrix

Quantimetrix suunnittelee, kehittää ja valmistaa laadukkaita laboratoriotuotteita Redondo Beachillä, Kaliforniassa. Quantimetrix on toiminut nestemäisten ja stabiilien, kolmannen osapuolen laadunvarmistusmateriaalien kehityksen edelläkävijänä jo yli 40 vuoden ajan. Tavoitteenaan Quantimetrixilla on kaikessa toiminnassaan laboratoriotulosten laadun ja potilashoidon tehokkuuden ja luotettavuuden parantaminen.

Lisätietoja tuotevalikoimasta löydät valmistajan kotisivuilta

 

Salimetrics

Yhdysvaltalainen Salimetrics on edelläkävijä sylkinäytteenoton ja syljen analyysien alalla. Salimetrcis tukee suurhankkeita sylkitutkimuksissa ympäri maailmaa ja on osallistunut lukemattomiin merkittäviin alan tutkimuksprojekteihin ja julkaisuihin.

Salimetrics tarjoaa optimoituja näytteenottomateriaaleja sylkinäytteille, sekä suuren valikon sylkinäyteanalyysejä ja menetelmiä, niin tutkimukseen kuin diagnostiikkaankin. 

Lisätietoa IVD-tuotevalikoimasta valmistajan kotisivuilta

Sphingotec

Saksalainen Spingotec kehittää ja valmistaa innovatiivisia biomarkkereita ja tutkimusmenetelmiä akuuttien sairauksien, kuten akuutin munuaisvaurion (AKI), akuutin sydämen vajaatoiminnan ja akuutin verenkiertosokin diagnostiikkaan. Lisäksi Spingotec tutkii ja kehittää uusia prognostisia ja diagnostisia merkkiaineita ja menetelmiä mm. ylipainoon, sydän- ja verisuonisairauksiin ja rintasyöpään liittyvien terveysriskien määrittämiseksi. 

Nexus IB10 POC-analysaaattorilla voidaan määrittää tulokset yksittäisille merkkiaineille tai useamman tutkimusken paneeleille, kuten D-Dimer, NT-proBNP ja Troponin I yhdessä, 20 minuutissa, kokoverestä, ilman näytteen sentrifugointia. Laite on pienikokoinen, helppokäyttöinen ja LIS-liitettävä.

Lisätietoa tuotteista valmistajan kotisivuilta.

ViroGates

 

Tanskalainen ViroGates valmistaa suPARnostic®-tuotteita, jotka mittaavat suPAR-proteiinin (liukoinen uPAR) pitoisuutta verenkierrossa. suPAR on immuniaktivaation merkkiaine, joka korreloi imflammaation asteen, taudinkuvan ja kuolleisuuden riskin kanssa, taudinaiheuttajasta riippumatta, niin kroonisissa kuin akuuteissa tautitiloissa. suPAR on erittäin voimaskas työkalu mm. päivystyspotilaiden triage-luokituksessa ja potilaiden kotiutuspäätöksen tukena. Kohonneet suPAR-tasot prognostisoivat huonontunutta ennustetta potilaalle. Paremman triagen avulla potilaiden hoitopäätökset kohdentuvat paremmin ja toistuvia sairaalaanottoja voidaan välttää, joka puolestaan tuo merkittäviä säästöjä terveydenhuollolle. 
 
Kliinisessä käytössä suPAR säästää resursseja ja aikaa, tuo terveydenhuollolle merkittäviä taloudellisia säästöjä, sekä parantaa potilaiden hoitoa ja hoitoennustetta. 

suPARnostic®-tuotteet soveltuvat sairaalallaboratorioiden rutiinianalytiikkaan, turbidimetrinen suPARnostic® TurbiLatex-menetelmä on validoitu yleisimmille kliinisen kemian analysaattoreille. TurbiLatex soveltuu erinomaisesti päivystyskäyttöön, potilasvastukset valmistuvat 20 minuutissa. suPARnostic® Quick Triage vierianalytiikan lateral flow-menetelmä soveltuu pienempien sairaaloiden ja hoitolaitosten tarpeisiin. suPARnostic® ELISA on CE IVD-merkitty ELISA-menetelmä, jota voidaan käyttää potilasnäytteiden IVD-analytiikkaan, mutta käytettävyydeltään soveltuu parhaiten suurien näytemäärien analysoimiseen, esimerkiksi tutkimuskäytössä. 

Lisätietoja tuotteista, suPARista, sekö esimerkiksi viimeaikaisista julkaisuista valmistajan kotisivuilta. 

Linkki suPAR-videoon

 

YHLO

YHLO keskittyy kliinisen diagnostiikan analysaatoreiden ja reagenssien kehittämiseen ja tuotantoon. YHLOn tuotevalikoimasta löytyvät mm. täysautomaattiset, kemiluminesenssimenetelmään (CLIA) perustuvat immunokemian analysaattorit - iFlash 1800 ja iFlash 3000. iFlash-automaateilta löytyy applikaatiot yli 120 eri tutkimusmentelmään, kuten autoimmuunisairauksiin; automimmuunimaksasairaudet, diabetes, raumasairaudet, sidekudossairaudet, vaskuliitti ja Lupus (SLE). 

Lisätietoa tuotteista valmistajan kotisivuilta.