UUTISET

2024-03-12

Webinaari herkästä TriageTrue® troponiini I:n vieritutkimusmenetelmästä

QuidelOrtho järjestää webinaarin TriageTrue® -vieritutkimusmenetelmän kliinisen evaluaation tuloksista, osana MACROS-2-tutkimusta. Puhujina eurooppalaisia huippuasiantuntijoita.

Webinaari järjestetään 16. huhtikuuta, klo. 14.00 Suomen aikaan. 

Linkki rekisteröitymiseen löytyy täältä

2024-03-12

Muutos Quantimetrixin tuotteiden jakelussa Suomessa

Quantimetrix-tuotteet siirtyvät XboXLabin edustukseen maaliskuussa. Jatkossa Quantimetrixin kontrollit, sekä muut tuotteet, ovat tilattavissa Suomessa meiltä. Pyydä rohkeasti tarjousta!

Quantimetrixin tuotevaikoiman löydät täältä www.quantimetrix.com

 

2023-12-13

XboXLab Oy Hanselin dynaamisen hankintajärjestelmän sopimustoimittajaksi

XboXLab Oy on hyväksytty sopimustoimittajaksi Hanselin kansalliseen yhteishankintaan - Laboratoriotarvikkeet, -kemikaalit ja -laitteet 2023–2027 (DPS).

 

2023-11-28

IBD NORDIC 2023

XboXLab osallistuu IBD Nordic konferenssiin näytteilleasettajana. Tapahtuma järjestetään 29.11.-1.12. Malmössä.

Vieraile osastollamme tutustumassa mm. biologisten lääkeaineiden ja kalprotektiinin AFIAS-vieritutkimusmenetelmään, sekä edustamiimme keskuslaboratoriomenetelmiin kyseisille tutkimuksille. 

2023-09-21

Syyskuussa vietetään hematologisten syöpien kuukautta

Nopea leukemiadiagnostiikka mahdollistaa nopean lääkityksen ja paremman tehon lääkitykselle, vähemmän komplikaatioita, paremman elämänlaadun ja  paremman hoitoennusteen, sekä vähentää aggressiivisen hoidon tarvetta. 

DNA Diagnostic A/S valmistaa nopeaa HemaVision-28Q (CE IVD) -menetelmää hematologiseen fuusiogeeniseulontaan. Menetelmä tunnistaa 28:n leukemioihin liittyvän fuusiogeenin yleisimmät fuusiolähetit, ja soveltuu sekä akuuttien leukemioiden, että kroonisen myelooisen leukemian diagnostiikkaan.

Linkki valmistajan tuotesivuille

 

2023-08-18

Boditech AFIAS vieritutkimukset

Tutustu jatkuvasti kehittyvään ja kasvavaan Boditech AFIAS tuote- ja tutkimusvalikoimaan. Esimerkiksi biologisten lääkeaineiden tutkusvalikoima kasvaa jatkuvasti uusilla menetelmillä ja kattaa jo yleisemmin käytössä olevat biologiset lääkeaineet ja lääkevasta-aineiden tutkimukset. TDM-tutkimusvalikoiman löydät täältä. AFIAS-laitevalikoiman esite tässä. Tutkimusvalikoimassa myös harvinaisempia vieritutkumuksia, kuten esimerkiksi Ferritiini, sekä uniikkeja menetelmiä, kuten MxA(Myxovirus resistance protein A), joka mahdollistaa virusinfektion varmistamisen erotusdiagnostiikassa ja löytyy tuotevalikosta yhdistelmätutkimuksena MxA/CRP.

2023-08-18

HemaVision-28Q hematologinen fuusiogeeniseulonta

Tanskalainen DNA DIAGNOSTIC valmistaa HemaVision tuoteperhettä, joka on suunniteltu akuuttien leukemioiden ja kroonisen myelooisen leukemian diagnoosivaiheeseessa tehtävään hematologinseen fuusiogeeniseulontaan. HemaVision-28Q (CE IVD) -menetelmä tunnistaa 28:n leukemioihin liittyvän fuusiogeenin yleisimmät fuusiolähetit, ja se soveltuu sekä akuuttien leukemioiden että kroonisen myelooisen leukemian diagnostiikkaan. Tuoteryhmän kotisivut löydät täältä. Ladattava tuoteesite täältä.

2023-02-16

Uusin edustustuksemme, PanPath B.V.

Iloksemme saamme esitellä uusimman toimittajamme. PanPath B.V. on alankomaalainen yritys, jolla on pitkä kokemus patologian, molekyylibiologian ja syöpätautien genetiikan tutkimusmenetelmien kehittämiestä. FISH/ISH -menetelmät mahdollistavat haastavien näytemateriaalien analytiikan, kuten FFPE ja nestepohjainen sytologia.

2022-06-21

XboXLab Oy aloittaa IDS:n (Immunodiagnostic Systems) jakelijana Suomessa.

 

Endokrinologisen testauksen asiantuntija Immunodiagnostic Systems Holdings Ltd (jäljempänä IDS), on johtava in vitro -diagnostiikan ratkaisujen toimittaja kliinisille laboratoriomarkkinoille. IDS kehittää innovatiivisia immunomääritysmenetelmiä ja niiden automaatioratkaisuja. 


Vuonna 1977 perustettu IDS on maailmanlaajuinen yritys, jonka pääkonttori on Isossa-Britanniassa ja jolla on noin 300 työntekijää maailmanlaajuisesti. IDS:n tuotteet kehitetään ja valmistetaan Euroopassa. 

IDS:n erityisosaamiseen kuuluvat luumetabolian ja kasvun merkkiaineet ja automatisoidut tutkimusmenetelmät näille tutkimusaloille. IDS iSYS-automaatiosta löytyvät näiden lisäksi menetelmät myös mm. autoimmuunidiagnostiikkaan ja erikoiskemiaan, kuten kalprotektiinin ja IBD-hoidon lääkeainepitoisuuksien määkityksiin, sekä infektioserologian tutkimukset. 

Lisää tietoa tuotteista valmistajan kotisivuilla.

Esittelyvideo iSYS-automaatiosta.

2022-03-09

UUTISIA COVID-19 HOIDOSTA

EUROOPAN LÄÄKEVIRASTO ON HYVÄKSYNYT SUPAR-OHJATUN ANAKINRA-HOIDON COVID-19-POTILAILLE!

suPAR-ohjattu anakinra (Kineret®) -hoito on saanut Euroopan lääkeviraston hyväksynnän covid-19-taudin hoitomuotona, aikuisilla keuhkokuumepotilailla, jotka tarvitsevat lisähappea ja joilla on riski vaikean hengitysvajauksen kehittymiselle. Hoiton aloitus määritetään mittaamalla suPAR (liukoinen urokinaasi-tyyppinen plasminogeeniaktivaattorin reseptori) plasmakonsentraatio, käyttäen 6 ng/ml viitearvoa hoidon indikaattorina.

Kineret® on ruotsalaisen SWEDISH ORPHAN BIOVITRUM AB:n valmistama immunosuppressiivinen interleukiini-1-reseptoriantagonisti.  Se on aikaisemmin hyväksytty EU:ssa erilaisten tulehdustilojen, kuten nivelreuman, selkärankareuman, CAPS-oireyhtymien, perinteisen Välimeren kuumeen ja Stillin taudin hoitoon. Covid-19-potilailla lääkkeen katsotaan helpottavan tulehduksellista tilaa ja siten vähentävän alempien hengitysteiden vaurioita, mikä estää vakavan hengitysvajauksen kehittymisen.

SAVE MORE -tutkimusken esitys

Kineret EMA:n sivuilla

2021-10-21

Biomedal - gluteenin immunogeeniset peptidit (GIP)

 

 

XboXLab aloittaa Biomedal-tuotteiden jakelun Pohjoismaissa. Biomedal on kehittänyt ainutlaatuisen, non-invasiivisen menetelmän gluteenittoman ruokavalion noudattamisen seuraamiseksi keliakiapotilailla. Menetelmä perustuu gluteenin immunogeenisten peptidien (GIP) määrittämiseen uloste- ja/tai virtsanäytteestä. Tuotteet ovat tarkoitettu sekä ammattikäyttöön, että kotikäyttöön.


Esite            Video

2021-09-09

Uusi julkaisu: suPAR (viitearvoilla ⩽4, 4-6, ja ⩾6 ng/mL) voi ennustaa ventilaatiohoidon tarvetta ja kuolleisuutta COVID-19-potilailla

suPAR toimii yleisesti huonon tautiennusteen biomarkkerina.  Tämän tutkimuksen taivoitteena oli tutkia plasman suPAR-tasojen (viitearvot ⩽4, 4-6, ja ⩾6 ng/ml), 14 päivän kuolleisuuden ja ventilaatiohoidon tarpeen assosiaatiota SARS-COV-2 positiivisilla potilailla. 

Seurantatutkimus suoritettiin 386 potilaalla Hvidovren yliopistollisessa sairaalassa Kööpenhaminassa ja tutkimustulokset vahvistettiin vastaavan kokoisella potilaskohortilla Mikkelin keskussairaalassa.  

Lisätietoa tutkimuksesta ja tuloksista valmistajan kotisivuilla.

Julkaisu kokonaisuudessaan

Jesper Eugen-Olsenin (Hvidovre Univeristy Hospital) esitys tutkimusken tuloksista tässä.

 

2021-08-25

ViroGates ja suPARnostic®-tuoteperhe XboXLabin edustukseen

Tanskalainen ViroGates ja XboXLab ovat solmineet jakelijasopimuksen suPARnostic®-tuotteille Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. suPARnostic®-tuotteet mittaavat suPAR-proteiinin (liukoinen uPAR) pitoisuutta verenkierrossa. suPAR on immuniaktivaation merkkiaine, joka korreloi imflammaation asteen, taudinkuvan ja kuolleisuuden riskin kanssa, taudinaiheuttajasta riippumatta, niin kroonisissa kuin akuuteissa tautitiloissa. suPAR on erittäin voimakas prognostinen työkalu mm. päivystyspotilaiden triage-luokituksessa ja potilaiden kotiutuspäätöksen tukena.

Lisätietoa tuotteista ViroGatesin kotisivuilta.

Video suPARista

2021-07-09

Omega Diagnosticsin ruokaintoleranssin tutkimusmenetelmät nyt XboXLabista!

Englantilainen Omega DIagnostics ja XboXLab Oy ovat solmineet jakelusopimuksen Cambridge Nutritional Sciences:n valmistamista, ammattikäyttöön tarkoitetuista IgG-välitteisen ruokaintoleranssin tutkimusmenetelmistä. Tuotevalikoimaan kuuluvat FoodPrint® -microarray 40, 60, 120 tai 200+ ruoka-aineelle, The Food ELISA , sekä Food Detective® POC -menetelmä 46 ruoka-aineen vieritestaukseen. 

2021-06-18

IMMUNDIAGNOSTIK TUO MARKKINOILLE UUDET TURBIDIMETRISET MENETELMÄT KALPROTEKTIININ, HAIMAN ELASTAASIN JA ULOSTEEN VEREN MÄÄRITYKSIIN!!

Iloksemme voimme julkaista uutisen ImmunDiagnostikin kolmesta uudesta turbidimetrisesta menetelmästä kliinisen kemina automaateille.  

IDK® TurbiPEL® (Elastaasi 1, ulosteesta), IDK® TurbiFIT® (ulosteen veri) ja IDK® TurbiCAL® (kalprotektiini, ulosteesta). Kaikki nämä tukimukset käyttävät samaa uuttomenetelmää ja uuttopuskuria IDK® TurbiTUBE® (esitäytetty uuttoputki). Näin ollen tutkimukset on mahdollista suorittaa kliinisen kemian random access- analysaattorilla, yhdestä ja samasta näytteestä, hyvin nopeasti. 

Lataa esite tästä

 

2021-04-21

Tervetuloa uusille suomenkielisille kotisivuillemme!

 

2021-03-30

Hyvää pääsiäistä!

2021-03-02

penKid®, munuaisfunktion reaaliaikainen biomarkkeri!

2020-12-22

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

 

2020-10-27

XboXLab laajentaa Suomeen / XboXLab i Finland!

Iloksemme haluamme ilmoittaa, että uusi sisaryrityksemme XboXLab Oy on aloittanut toimintansa Suomessa 26.10.2020 alkaen.

Suomalaiset asiakkaamme saavat jatkossa parhaan mahdollisen tuen ja palvelun paikallisesti. Ottakaa rohkeasti yhteyttä osoitteella info@xboxlab.fi. 

Lämpimästi tervetuloa XboXLab-perheeseen Jussi Kontturi, toimitusjohtaja, XboXLab Oy!

 

Från och med 2020-10-26 har vi glädjen att meddela att XboXLab nu öppnat ett företag i Finland, XboXLab Oy.

Finska kunder får nu den bästa lokala direktsupporten, kontakta oss gärna genom info@xboxlab.fi.

Varmt välkommen till XboXLab-familjen, vår VD i Finland Jussi Kontturi!

2020-08-19

iFlash 1800

 

 

Katso video!

Kevään 2020 aikana XboXLab asensi seitsemän YHLO  iFlash 1800 analysaattoria Ruotsissa, pääosin Covid 19-pandemian tarpeisiin, SARS-CoV-2 vasta-aineiden määrityksiin. iFlash 1800-analysaattorin tutkimusvalikkoon kuuluu yli 120 eri mikrobiologian, kliinisen kemian, immunologian ja endokrinologian tutkimusmenetelmää.